Waarom Twitter zakelijk inzetten?

Waarom Twitter zakelijk inzetten?

iDees online Twitter zakelijk inzetten“Twitter, ik heb geen verstand van, maar ik hoor  er vaak mensen over. Is dat nou interessant om voor mijn bedrijf in te zetten?” is een veelgestelde vraag bij mij op kantoor. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf ooit met Twitter ben gestart omdat ik vond dat ik vanuit mijn vakgebied “bij” moest blijven. Eenmaal aan het Twitteren begon ik er steeds meer lol aan te beleven. Drie redenen waarom ik enthousiast ben geworden:

 1. Contact leggen
  Twitter is heel laagdrempelig; je kunt gemakkelijk nieuwe contacten te leggen. Éénmaal op Twitter contact te hebben gelegd is de stap kleiner om ook in real life contact met elkaar te zoeken. Dit kan leiden tot mooie en zeker waardevolle ontmoetingen.
 2. Verkeer naar je website
  In je tweets kun je verwijzen naar je website. Naar b.v. nieuwsberichten op updates die doorgevoerd zijn op je website. Met een pakkende uitnodigende tweet probeer je volgers te triggeren om door te klikken op de link. Voor mij heeft dit al heel wat nieuwe websitebezoekers gegenereerd.
 3. Deel & volg
  Door te delen wat je meemaakt en wat je bezig houdt kun je meer beeld geven bij jou als persoon en/ of bij je bedrijf. Kijk ook wat speelt in je netwerk. Een hele leuke en gemakkelijke manier van netwerken. Soms kom je er achter dat je gedeelde interesses of b.v. een zelfde standpunt hebt. Daardoor kunnen “relaties” versterken.

Wil je nou ook gaan starten met Twitter, dan hierbij drie tips voor een goede basis:

 1. Profiel startklaar maken
  Richt je profiel professioneel in met je huisstijl als uitgangspunt: bibliografie, contactgegevens, avatar, header en achtergrond. Je kunt maar één keer een eerste indruk maken. Maak daarom eerst je profiel compleet voor je van start gaat.
 2. Netwerk opbouwen
  Door je netwerk kun je het bereik van je tweets vergroten. Ga familie, vrienden, collega’s, zakenpartners volgen om op de hoogte te blijven van wat hun bezig houdt. De kans is groot dat mensen je dan ook terug gaan volgen.
 3. Word actief
  Als je een Twitteraccount hebt, zorg dan dat je met enige regelmaat actief bent: ga tweets plaatsen, volg je netwerk actief en retweet, reageer waar kan. Zo zorg je dat je bij meer Twitteraars zichtbaar bent en door actief te zijn vergroot je het bereik van je berichten en die van je netwerk.

Vragen over dit blogbericht beantwoord ik met veel plezier. Laat uw vraag achter via het contactformulier op deze website.