Veel ondernemers-ideeën maar het komt er niet uit

Als ondernemer ben ik altijd in ontwikkeling. Bezig met wat ik allemaal wil doen en hoe ik dit ga aanpakken. In de actiestand. Maar als ik te hard wil, roept mijn schouder. Vandaag is zo’n dag. Ik wil weer eens te graag. Ik heb zoveel ideeën zoveel inspiratie. Het wil er uit, maar toch ook niet. Ken je dat gevoel?

Moet zeggen dat ik dat soms best lastig vind. Als ik merk dat ik te graag wil – en daarmee eigenlijk merk dat ik er te hard voor wil werken – doe ik een stapje terug. Laat ik het helemaal los. Zeg ik tegen mezelf. Er hoeft nu niets uit te komen, ik ga nu even niets doen wat hier mee te maken heeft. Dat werkte tijdens mijn studietijd ook altijd.

Ik wilde graag mijn paard trainen, maar kon me daardoor niet meer concentreren op mijn studie. Dan besloot ik dat ik niet meer zou gaan trainen. Kon me daardoor goed focussen op mijn studie en voor ik het wist was ik klaar en had ik nog zat tijd om te trainen.

Daarom zit ik nu op een terrasje. Niets hoeft, alles mag. Vooral lekker freubelen. Van alles doen, maar ook net niets. Lekker om me heen kijken, genieten van een cappuccino en mijn actiegerichtheid temperen. Alle ideeën los laten en er op vertrouwen dat ze wel weer oppoppen.

Nu zit ik hier. Samen met twee vriendinnen. We zijn een weekendje weg. Samen op een terras. Ieder lekker haar ding doen. Heerlijk. We zijn allemaal beetje bezig met bedrijfsdingen. De ene wil mogelijk starten, de andere zoekt meer focus en ik zit helemaal in mijn flow.

Ik voel dat ik te graag wil. Ik voel dat er grootse dingen aan zitten te komen. Mijn bedrijf iDees online 2.0 voelt zo goed. De kern staat zo stevig. Het stroomt, dit is het echt voor mij. Wat een fijne flow. Overal kom ik inspirerende artikelen tegen die zo matchen bij mijn bedrijf en waar ik allemaal mee bezig ben. Het voelt zo goed. Gaaf dit!

Door deze fijne energie word ik helemaal wild. Ik zie het mezelf typen. Ja ‘wild’ dat omschrijft het wel. Voelt beetje ongeremd. En dat is prima voor nu. Ik heb zoveel ideeen. Ideeen voor inspirerende social media updates, blogs, webinars. Zoveel ideeen voor online programma’s die ik ga maken, waarvan ik weet dat ik anderen daarmee zo kan inspireren.

Het barst van de ideeen. Ondertussen besef ik dat mijn bedrijfsnaam ‘iDees online’ echt nog super goed past. Dat voelt fijn.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Paste your AdWords Remarketing code here
Scroll naar boven

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten