Twitter, het snelle nieuwsmedium

Twitter, het snelle nieuwsmedium

twitter snel nieuwsmedium idees onlineTwitter, een sociaal medium met meer dan 255 miljoen gebruikers! Via Twitter zijn er heel wat mensen met elkaar verbonden zo over de gehele wereld. Hoewel tegenwoordig alle offline kranten nu ook wel een online versie hebben, kun je soms nog sneller via Twitter op de hoogte blijven van verschillende nieuwsonderwerpen.

Twitter is snel, via je telefoon altijd bij de hand, bij het medium hoor in het nú delen.  We fotograferen wat we aan het doen zijn en wat ons bezig houdt en we delen maar al te graag (online) onze mening. Het komt daarbij vaak voor dat het een onderwerp betreft dat ook nieuwswaarde heeft voor een groter publiek.  Handig om zo elke seconde van de dag op de hoogte te kunnen blijven van alles wat er in de wereld gebeurd. Let wel op dat iedereen berichten kan plaatsen en dus niet alles even waar hoeft te zijn.

Ook is het handig om de helpdesk van bedrijven te bereiken. Grotere bedrijven hebben bijna altijd een team voor het verzorgen van webcare, waar 24/7 iemand mee bezig is. Voor NS bijvoorbeeld een sterk medium omdat deze altijd in het ‘nu’ moet delen om zo de reizigers op de hoogte te houden. Verrassende is dat deze webcare vaak nog sneller is dan de offline helpdesk, dit heb ik zelf mogen ervaren. Leuk om zo te merken dat Twitter zo de service van een bedrijf kunnen vergroten.

Vragen over dit blogbericht beantwoord ik met veel plezier. Laat uw vraag achter via het contactformulier op deze website.