Instagram en Snapchat enorm gegroeid in aantal gebruikers

Snapchat en Instagram in aantal gebruikers enorm gestegen

Uit onderzoek blijkt dat Snapchat en Instagram de sociale media zijn die het afgelopen jaar het hardst gegroeid zijn. Tevens zijn het de twee meest populaire sociale media onder jongeren. In deze blog neem ik je mee in de groei van deze media en horen we van een 15-jarige dame waarom zij op deze twee sociale media actief is.

Social Media Cijfers 2017

Uit recent onderzoek van Newcom Research is  naar voren gekomen dat Instagram momenteel op de vijfde plek staat, in de top 10 van de meest populaire sociale media in Nederland. Snapschat staat op een 8ste plek. En dat is hard gegaan. Snapchat is namelijk maar liefst met 77% gegroeid als je kijkt naar het aantal gebruikers (t.o.v. 2016). Snapchat is daarmee het sociale media platform met de meeste groei in afgelopen jaar. Instagram volgt op de tweede plek met maar liefst een groei van 40%.

Social Media Cijfers Nederland 2017 - top 5

Snapchat en Instagram populair onder jongeren

Op dit moment telt Instagram 3,2 miljoen gebruikers in Nederland, waarvan ongeveer 50% dagelijks actief is. Snapchat heeft momenteel zo’n 1,9 miljoen gebruikers waarvan zo’n 50% dagelijks actief is. Je hebt vast al wel meegekregen dat vooral jongeren weg zijn van deze twee media. Steeds meer jongeren vertrekken van Facebook en gaan verder op Snapchat en Instagram. Dit bleek ook uit het onderzoek van Newcom Research. Twee op de drie jongeren, tussen de 15 en 19 jaar, is actief op deze media. Vandaag loopt Veerle Oorebeek, derdeklasser op het Hogelandcollege in Warffum,  een dagje met mij mee. En laat zij nou net toevallig tot deze doelgroep behoren met haar 15 jaar. Ik vroeg haar op welke sociale media ze actief is (geweest), welke sociale media ze momenteel veel gebruikt en waarom.

Dagelijks gebruik snapchatDagelijks gebruik instagram

Over snapdagen en instastories

Veerle: “Als social media accounts gebruik ik Snapchat, Instagram, Facebook en WhatsApp. Ik gebruik Facebook het minst van allemaal. Ik kreeg toen ik op de basisschool zat een account op Facebook. In het begin plaatste mijn vrienden best wel veel op Facebook, maar dat doen ze haast allemaal niet meer. Ik plaats soms iets, als ik me verveel. Eerst gebruikte ik het ook om te chatten, maar nu ik WhatsApp heb doe ik dat ook niet meer. Haast iedereen die ik ken gebruikt Instagram en Snapchat. Op Snapchat zetten veel mensen foto’s in hun verhaal, die jij dan kunt bekijken, heb ik met meerdere mensen snapdagen en kan je grappige filters gebruiken. Je kan eigenlijk wel de hele dag door op Snapchat foto’s bekijken en maken. De foto’s die je maakt verwijderen zichzelf na een paar seconden. Op Instagram is ook veel te doen. Ik volg mensen die ik ken en bekende mensen. Soms plaats ik zelf een foto, maar meestal bekijk ik de foto’s die de mensen die ik volg plaatsen. Er zijn instastories, hetzelfde principe als snapverhalen. Je kunt ook foto’s en instastories bekijken van mensen die hun account niet op privé hebben staan en die je misschien wel zou kunnen kennen en dan ook kan gaan volgen. ”

“Haast iedereen die ik ken gebruikt Instagram en Snapchat.”

Meer weten over Snapchat? Lees eens: Wat is Snapchat, wie gebruikt het en hoe werkt het? of doe Inspiratie op om Snapchat zakelijk in te zetten. Vragen over dit blogbericht beantwoord ik met veel plezier. Neem contact op via info@ideesonline.nl of gebruik het contactformulier.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Paste your AdWords Remarketing code here
Scroll naar boven