Samenwerkdag voor ondernemers

Samenwerkdag voor ondernemers

Werk je veel alleen en vind je het fijn om af en toe een dag samen te werken met andere ondernemers? Wil je graag wat meer tijd plannen om AAN je eigen bedrijf te werken? Kom naar de Samenwerkdag in Groningen.

Zelf doe ik het regelmatig en om verschillende redenen. Lekker even ergens met mijn laptopje en Weekplanner gaan zitten om voor iDees online bezig te zijn. Hoor in mijn omgeving zo vaak andere ondernemers die hier ook behoefte aan hebben. Daarom organiseer ik vanaf juni elke maand een Samenwerkdag.

Hoe ziet zo’n dag eruit? 

Om je een beetje beeld te geven hieronder een opzetje van hoe de Samenwerkdag eruit ziet:

09.30 uur Koffietijd + inloop
10.00 uur Rondje voorstellen (fijn als je er dan sowieso bent)
10.30 uur AAN je eigen bedrijf werken
12.00 uur Lunchbreak + tijd om te kletsen of een vraag in de groep te gooien
13.30 uur AAN je eigen bedrijf werken
15.00 uur Werken, kletsen, sparren
16.00 uur Afronding.

Qua tijden hangt het ook een beetje af van het aantal ondernemers die er zijn. Dan duurt het rondje voorstellen b.v. wat langer. Goed om te weten: je mag ook eerder komen of later weggaan als je dat fijn vindt. Net wat jij wil 😉 . Wel het verzoek om er op tijd te zijn. Dan worden we niet tijdens het voorstelrondje gestoord en mis jij geen mooie verhalen van andere ondernemers.

Tineke Berends Sportcentrum Energy

“Ik wilde kijken of het iets voor me is en me thuis zou voelen. Inspiratie en motivatie krijgen om te werken aan mijn bedrijf. Ik vond het fijn omdat iedereen de focus legt op het werk. Je bent samen aan het werk en dat zet mij ook aan het werk. Ik had meer concentratie dan thuis. Andere omgeving werkt voor mij erg goed. Prettig gezelschap erbij die gelijk gestemd zijn. Top!” – Tineke Berends (Sportcentrum Energy)

De kracht van een Samenwerkdag

  Zo’n Samenwerkdag werkt ontzettend fijn, om verschillende redenen:

  • Creativiteit: op het moment dat je op een nieuwe plek werkt, word je creativiteit gestimuleerd, dit geeft je lekkere positieve energie.
  • Netwerken: je leert nieuwe mensen kennen en kan daarmee je netwerk uitbreiden. Je krijgt de mogelijkheid om te vertellen wie je bent en wat je doet.
  • Ondernemen: je hebt en neemt echt even de tijd om AAN je bedrijf te werken. Het is geen kletsdag; er wordt tijd geblocked om AAN de slag te gaan.
  • Samenwerken: als je een vraag hebt, kun je deze in de groep gooien. Mogelijk kun jij iemand versterken of iemand anders jou.
  • Focus: deze dag werkt ook goed als stok achter de deur om nu eindelijk dat te gaan doen wat je eigenlijk al een tijd graag wil doen.

Alexandra Mes Plantoor Groningen
“Ik ben naar de Samenwerkdag gekomen omdat het ondernemerschap soms eenzaam kan voelen omdat je collega’s mist. En daarnaast om op een laagdrempelige manier nieuwe mensen uit de regio te leren kennen. Wat ik erg fijn vond is dat het duidelijk was wanneer we aan het werk gingen en wanneer we pauze hadden. Ik ben productief geweest (onderhandelingsstrategie uitgeschreven). En dat ik de lunch nog even een wandeling door het centrum van Haren heb gemaakt met Tineke.”
Alexandra Mes (Plantoor)

Social Media Community

Leuk om naast de offline bijeenkomsten met elkaar in contact te blijven. Hiervoor heb ik in de Social Media Community een aparte groep aangemaakt. Zie het kopje Groepen, dan de Samenwerkdag.   Als je aan één of meerdere dagen wil deelnemen, het verzoek om je even aan te melden bij de groep Samenwerkdagen, dan kun je daar b.v. ook laten weten dat je komt én je even voorstellen. Kunnen we voor en na zo’n offline dag ook online met elkaar verder samenwerken en vragen bij elkaar uitzetten. Heb je nog geen account bij de Social Media Community? Meld je dan even aan via onderstaand formulier. Dan krijg je een gratis account en kun je alsnog aansluiten.

Interesse in regio(‘s)

Tineke-Hoomans-Noordman-Hurray-for-today-19


“Ik ben naar de Samenwerkingsdag gekomen om mijn netwerk uit te breiden, ergens anders aan de slag te gaan met mijn bedrijf en gewoon met elkaar te sparren over waar je tegenaan loopt, ervaringen uit te wisselen. Wat ik heel fijn vond is dat het heel toegankelijk en laagdrempelig is. Daarnaast stap je even uit je eigen bubbel en kun je met ‘collega’s’ praten over wat je bezighoudt.” –
Tineke Hoomans -Noordman, Hurray for today

Aanmelden Samenwerkdag

De eerst volgende Samenwerkdag zijn gepland op:

Datum:
Maandag 6 januari (locatie Nescio hotel Haren)
Vrijdag 7 februari (locatie Plantoor in Groningen)
Woensdag 4 maart (locatie volgt)
09.30 tot 16.00 uur 

Locatie:
De locatie verschilt per keer. In december zitten we bij The Rock Groningen. Atoomweg 6B. De andere locaties volgen nog. Kijk op www.samenwerkdag.nl of check de Facebook-events tzt even. 

Kosten:
We vragen geen bijdrage voor deelname aan de Samenwerkdag. Je betaalt je eigen consumpties voor de koffie, lunch ed. Deze reken je aan het einde van de dag af. 

Meenemen:
– Je laptop
– Agenda/planner
– Notitieboekjes
– Verlengsnoer (voor laden laptop)
– Wat je verder maar nodig hebt

Aanmelden via Whatsapp:
06-43456343 (mijn nummer) 🙂
Laat even weten bij welke editie je erbij wil zijn als je je aanmeld 🙂

Leuk als je erbij bent! Plussss als het goed bevalt kun je natuurlijk ook gewoon lekker elke maand aansluiten. Je bent welkom. 

Harriette keuning HR management
“Het leek me onwijs tof om samen met Desiree en andere ondernemers aan de slag te gaan. Iedereen met zijn eigen werkzaamheden, maar tussendoor genoeg tijd en mogelijkheid om kennis met elkaar te delen. Had niet verwacht dat het zo leuk zou zijn!! Heerlijk weer 😎 dus de toon was meteen gezet. Uitstekende locatie en een mooie plek aan de keukentafel. Ik vond het fijn om zelf meters te maken in combinatie met de sfeer, inspiratie en gezelligheid van collega ondernemers. Door het uitwisselen van tips etc kun je elkaar op een laagdrempelige manier verder helpen. Verder werd ik niet afgeleid door thuis en dat vond ik erg prettig. Tijd in m’n agenda gereserveerd en gaan #positief #flow #ondernemen met allemaal toppers!!”
Harriette Keuning-Knol (Business Partner HR / Officemanager)

 

Audry Brandsma Samenwerkdag Groningen“Ik ben naar de Samenwerkdag gekomen omdat ik veel alleen werk en ik tijdens zo’n dag met andere ondernemers kan sparren. Bij vragen kon ik deze in de groep gooien en vaak rolden er goede ideeën van anderen over de tafel. Daarnaast vond ik het erg fijn om als startende ondernemer mijn netwerk uit te breiden en kon oefenen om sterk mijn verhaal te vertellen. Ik heb gemerkt dat ik meteen na het voorstelrondje mijn verhaal al typend aanscherpte.Last but not least: ik vond het heerlijk om in een andere omgeving voor Online Merkversterker bezig te zijn, hier heb ik teksten kunnen schrijven voor de nieuwe website. Het was geen kletsdag, maar iedereen werkte serieus aan hun eigen bedrijven. Er werden tijdens afgesproken voor een gezamenlijk bakje koffie/thee en gezamenlijke lunch.” – Audry Brandsma (Online Merkversterker)

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *