Pinterest krijgt later-lezen functie

Pinterest krijgt later-lezen functie

Pinterest heeft later-lezen-dienst Instapaper overgenomen. Hierdoor zal Pinterest binnenkort de nieuwe functie uit kunnen rollen waarmee je pins nog gemakkelijker op kunt slaan.

Instapaper
Dit is een webtool waarmee je heel gemakkelijk online artikelen op kunt slaan. Heel handig als je tussendoor wat interessants ziet, maar geen tijd hebt om het te lezen. Instapaper slaat het bericht op, zodat je het gemakkelijk terug kan lezen. De laatste tijd heeft Instapaper een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt, zowel in de basis (de app bijvoorbeeld) zoals functionaliteiten.

Pinterest
Instapaper is overgenomen door Pinterest, voor wie het niet kent: het is een soort digitaal prikbord waar je afbeeldingen kunt opslaan. Je kunt meerdere prikborden plaatsen, waarbij je zelf kan kiezen of ze openbaar te bekijken zijn of alleen voor jou (en de mensen die je ervoor uitnodigt). Het is al mogelijk om op Pinterest ‘pins’ (zo heten de afbeeldingen die je daar plaatst’ op te slaan.

Met de komst van Instapaper wordt de dienst uitgebreid zodat er nog gemakkelijker via internet pins opgeslagen kunnen worden. Leuk feitje: meer dan 100 miljoen mensen maken elke maand gebruik van Pinterest.