Geef je klant meer dan ze verwacht

Overtref de verwachtingen van je klant

Veel ondernemers doen wat hun klant verwacht. Maar ik zie het als uitdaging om meer te geven dan ze verwachten. Daarom vraag ik altijd naar wat hun verwachting zou overtreffen. Dan weet ik direct wat mij te doen staat en zet ik mijn zinnen erop om dat te realiseren. Vandaag deel ik een mooie ervaring met Ineke, die echt helemaal verbaasd is over wat er vandaag allemaal gebeurde.

Mastermind Coachcall

Op een ochtend belde ik met Ineke Sijtsma van Massagepraktijk een goed gevoel, Groningen. Niet zomaar een belletje, maar een coachcall ter voorbereiding aan de Mastermind: ondernemen & social media. Zij is één van de gelukkige die zichzelf zo’n fijne week gunt. Tijdens zo’n coachcall breng ik alvast in kaart waar iemand staat in zijn/haar bedrijf, wat er allemaal al gebeurd op gebied van social media én waar de hobbels zitten. Om vervolgens daarna ook direct wat tips en tricks te geven om nu alvast wat in beweging te zetten.

Social media blijft vaak liggen

Haar reden om mee te gaan verraste me wel hihi. Ze had gewoon zin om lekker weg te gaan. Hihi. Ze is ook al een keer mee geweest naar een Boost-weekend en dat vond ze zo waardevol dat ze nou wel een hele week mee wilde. Net als vele anderen vindt ze het lastig om te bedenken wat ze nou zoal op Facebook kan plaatsen, weet ze soms even praktisch niet hoe ze dit het beste aan kan pakken én kost het haar heel veel tijd om uit te voeren. Daardoor blijft het er vaak bij liggen.

De welbekende vraag

Ook Ineke vroeg ik wat haar verwachting zou overtreffen. Waar ze hoopte te staan, als we drie maanden vooruit zouden kijken. Ze had geen idee. Ze had geen verwachtingen zag ze. Ze is heel erg van in het moment en vertrouwd erop dat de Mastermind waardevol gaat zijn. Geloof ik zelf ook zeker, maar toch….vind ik het leuk om te peuteren. Zo vertelde ze een aantal dingen waar ik toch wel wat leuke dingen hoorde waarop ik aan zou kunnen haken.

Input voor reviews en social media updates

Ik vroeg haar of het een idee was om een formuliertje te maken die ze na een massage aan haar klant kon geven. Om zo wat input te krijgen voor reviews en updates. Dan weet ik al dat de drempel er is omdat te maken. Dus stelde ik direct voor of ik die actie voor haar op zou pakken. Maakte een Word-bestandje, plakte haar logo erin, formuleerde de nodige vragen en flop, gemaild. Noem het de maand van de reviews, vraag iedereen of ze mee willen werken zodat jij je diensten kan verbeteren en taadaaa! 10 minuten na ons gesprek kon ze hem direct gebruiken.

Video voor op de website

Ook hoorde ik een verlangen over een video voor op haar website. Ze had geen idee waar ze moest beginnen en budget speelde daarbij ook wel een rol. Het klonk echt als iets voor over een jaar of zelfs langer. Zelf werk ik voor de Social Media Community samen met Anouk van Make a Zine, een enthousiaste studentondernemer die net gestart is met het maken van video’s. Dus dacht ik, ik koppel ze. De een kan een portfolio opbouwen, de ander krijgt een video. Én er worden ook daar vast weer leuke reviews uitgedeeld. Mooie win win! Zo leuk! Dit was in 5 minuten gefixt.

Support bij het social media beheer

We gaan natuurlijk in Spanje lekker inspiratie opdoen voor haar socials, templates maken voor quotes en het e.e.a. inplannen zodat ze er weer een aantal maanden tegenaan kan. Maar….ik hoorde in het gesprek toch wel die hobbel. Samen aan de slag met mij, werkt het beste. Dat op structurele basis doen is geen optie, want dat doe ik niet meer 😉 . Wat ik wel kan doen is haar koppelen met een student die heel graag werkervaring omdat ze een bedrijf wil starten op gebied van social media. Ook van haar al een enthousiast bericht binnen om een of twee keer per kwartaal even samen te gaan zitten. Dit was een 3,5 uur na de coachcall.

Wauw …. terwijl ik hier aan het masseren ben regel jij dat zooo ff.. ?

Fotoshoot in de rol van masseuse

Bovenstaande quote is een appje dat ik van haar kreeg. Zo leuk om te lezen 🙂 . Leuk om haar zo te kunnen verrassen met dit alles en dacht ik schrijf er eens een blog over. Vraag haar om een foto om toe te voegen. Zegt ze tegen mij dat ze eigenlijk geen goede bedrijfsfoto’s meer heeft en dat ze toe is aan een shoot. Maar ook daarmee beetje in de knoop zit hoe ze dat beste aan kan pakken. Laat ik nu net een bijna startende fotograaf kennen, die vast wel te porren is voor dienstenruil. 4,5 uur later is ook deze verbinding gemaakt en kunnen zij contact met elkaar opnemen.

Nu moet je echt ophouden hoor!!! Man wat jij voor mij allemaal doet is onbetaalbaar… ?

Kickstart: de boel in beweging gezet

Oké, ik moet zeggen, dit ging wel heel gemakkelijk. Terwijl ze geen verwachting had. Hihi. Zo leuk! Heerlijk om mensen zo aan elkaar te verbinden en er allemaal blij van te worden. Het zijn voor mij zulke kleine acties, heb het zo flipflop gedaan. Voor haar én vele anderen, echt iets om tegenaan te hangen omdat je niet goed weet waar je moet beginnen of hoe je het voor elkaar kan krijgen. Fijn om zo lekker de boel in beweging te kunnen zetten en een steentje bij te dragen.

Ineke, ik heb super veel zin in de Mastermind-week in Spanje. Top dat je mee gaat. Enneee…dit is nog maar het voorafje. De echte oerknal gaat nog komen. 😉

Wauw…. ? je weet niet hoeveel impact dit op mij heeft.. Het eerste formulier is ingevuld. Het was een nieuwe cliënte en ze heeft een vervolgafspraak gemaakt.

Dit berichtje ontving ik net. We zijn nog geen 6 uur verder. LOVE IT! Zo simpel, zo krachtig! Samen kom je verder!

Mastermind-week knallen

Elk kwartaal ga ik alleen weg om AAN mijn bedrijf te werken. Sinds vorig jaar doe ik dit ook met andere ondernemers. Een week volle focus op je bedrijf, op een mooie locatie waar we met elkaar vertoeven. Zonder afleiding van de dagelijkse dingen en even los van de dagelijkse routines. In maart 2020 gaan we weer. Dit keer naar Alicante. Jij kan erbij zijn 🙂 . Wil je mee? Kijk dan even hier.

Over de auteur

1 gedachte over “Overtref de verwachtingen van je klant”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten