Mijn interne vuurtje loeit als een malle

Desiree Boerema iDees online Social Media CommunityVoor wie mij niet kent een korte introductie: Ik ben Désirée Boerema, woon in het hoge noorden (Haren – Groningen) en ben eigenaar van iDeesonline.nl Ik heb een grote passie voor verbinden in de breedste zin van het woord. Daarbij staan ondernemen, online communicatie en educatie centraal. De Social Media Community sluit helemaal aan op mijn passie, visie en motto. Daarover later meer. Graag deel ik mijn verhaal met je.

Liever luisteren dan lezen? Voor het gemak heb ik mijn verhaal ingesproken. Veel lees of luisterplezier!

Op mijn veertiende wist ik al dat ik voor mezelf wilde beginnen. Hoe en wat precies was voor mij nog niet helder. Ik ging via mbo, naar hbo en heb mijn studieperiode afgesloten met de wetenschappelijke opleiding Communicatie en Informatiewetenschappen. Op mijn 26e, na negen jaar studeren, wilde ik eerst werkervaring op doen. Dit leek mij wel zo handig, want ik moest eerst maar eens ontdekken hoe het in de praktijk gaat. En daar sta je dan vol energie en enthousiasme met al je talenten onder de arm, maximaal aan het netwerken en solliciteren maar zonder resultaat. Beetje jammer!

Tot ik op een dag een berichtje kreeg:  “Désirée, waarom begin je eigenlijk niet voor jezelf? Ik heb hier al wat opdrachten voor je liggen”. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Dát ga ik doen! Blijkbaar had ik het even nodig dat een ander mij op mijn ondernemersdroom wees. Met mijn actiegerichtheid van een stuiterbal, ga ik direct aan de slag. Wat voor bedrijf zou ik kunnen starten? Hmm. Ik heb enorme grote passie voor online, een minor Webdesign op zak en een afstudeerstage gericht op het ontwikkelen van een Social Media Plan voor een LinkedIn netwerk. In de studie die ik gedaan heb, worden (nog) geen Social Media vakken aangeboden. Ik ben dus eigenlijk één van de eerste die met 26 jaar al waardevolle kennis en ervaring heeft met het zakelijk inzetten van Social Media. Check! Hier ga ik wat mee doen!

Vanuit mijn bedrijf, iDees online, geef ik advies en ondersteuning op gebied van sociale media. Dit heb ik opgedeeld in Social Media Advies, Social Media Plan, Social Media Opstart, Social Media Training, Social Media Beheer en Communicatiepartner. Het netwerken, passievolle vertellen over wie ik ben en wat ik doe, het investeren in lokale initiatieven werpt zijn vruchten af. En dat terwijl dat helemaal niet mijn insteek was. Ik ben ‘gewoon’ heel enthousiast over wat ik doe en ik help nou eenmaal graag andere mensen verder. Nu een paar jaar later loopt mijn bedrijf als een tierelier. Het gaat goed met iDees online, heel goed zelfs.

Na een dag in de natuur zitten zonder eten, telefoon en andere afleiding, kom tot het inzicht dat ik de meeste energie krijg van het spuien van ideeën (ik zit er vol mee), uitzetten van strategie en het geven van trainingen. Daarnaast ben ik dol op het schrijven van blogs waarin ik mijn kennis en ervaring deel om andere ondernemers verder te helpen.

Om de eerste drukte op te vangen besluit ik de eerstejaars communicatiestudent, die net een paar weken bij mij met haar werkervaringsplek gestart is, aan te nemen als eerste medewerker. Dat geeft een beetje rust. Maar ondertussen is er nog meer sprake van overvloed. De klanten waaien binnen. Ook steeds meer Social Media Plannen; men weet dat ze sociale media in moeten zetten maar zijn nu op zoek naar strategie en overzicht. Zo’n plan opstellen is ook een behoorlijke bevalling. Het is een rustige weg naar de contentplanning (jaarplan), maar eenmaal bij de planning aangekomen is het eigenlijk hogere wiskunde en uiteindelijk geeft het wel heel veel voldoening, want je hebt een overzicht waarin staat wanneer je op welk kanaal wat gaat plaatsen en bespaar je heel veel tijd én je bent heel doelgericht aan de slag. Het heeft heel veel voordelen. Daar ga ik ook nog mee wat mee doen. Ik wil dat het gemakkelijker wordt om een Social Media Plan op te stellen, zodat een ondernemer het eventueel ook zelf kan doen.

Kom ik uiteindelijk wel weer bij hetzelfde probleem: ik heb niet genoeg tijd om mijn klanten te bedienen én ik wil meer doen waar ik energie van krijg. Daarnaast vind ik het jammer dat nog veel ondernemers, die veel aan mijn blog kunnen hebben, niet weten dat ze dat gratis bij mij kunnen halen. Ik besluit een community te starten, online uiteraard, daar ga ik mijn kennis en ervaring gratis delen. Voor onbeperkt Social Media Advies en support, om op de hoogte te blijven van het social media nieuws en vooral datgene dat voor een ondernemer interessant is, om mee te doen aan uitdagingen om te blijven ontwikkelen en een plek om te brainstormen en feedback te vragen en geven. Dé plek voor een ieder die wil investeren, door zijn eigen kennis en ervaring te delen en zichzelf te ontwikkelen om er meer uit te halen. De community bestaat uit een:

Zakelijk lidmaatschap:  een ieder kan lid worden zolang hij/zij wil. Zo kan ik door heel Nederland ondernemers helpen en door het in een community te doen, kan ik meer mensen tegelijk bedienen. Kracht van dit concept vind ik het delen is vermenigvuldigen. Ik geloof dat we door het delen van kennis, ervaring, inspiratie, successen en dergelijke, dat we elkaar alleen maar kunnen versterken en allemaal er veel meer uit kunnen halen. Ik zie het als een paardenbloem. Wanneer deze uitgebloeid is kun je er op blazen, alle zaadjes verspreiden zich en aarden. Om vervolgens weer tot een krachtige stralende paardenbloem als een huis te kunnen staan. Je kunt zo veel verder komen dan je zelf had durven dromen. Als je maar een doel voor ogen hebt en erin geloofd dat je het kunt, dan gaat het je ook gewoon lukken. Daar ben ik van overtuigd.

Studenten lidmaatschap: ik heb het zelf heel jammer gevonden dat ik ondanks al het netwerken, vrijwilligerswerk en bestuursfuncties, niet aan de bak kwam. Uiteindelijk heb ik het zelf gecreëerd. Het lijkt me super leuk om hier in te kunnen verbinden en inspireren. Ik wil graag communicatie, marketing en multimediastudenten, die werkervaring op willen doen, in contact brengen met de ondernemers uit mijn community. Zodat ze opdracht(vragen) naar elkaar uit kunnen zetten, werkervaringsplekken en stages kunnen aanbieden. Een student kan alvast theorie in praktijk brengen en kan dat naar zijn/haar netwerk communiceren, leert ondernemers (toekomstige werkgevers) kennen en een netwerk opbouwen. De ondernemer kan zijn vragen uitzetten naar talentvolle studenten om daar zijn voordeel mee te doen. Dit alles met gesloten portemonnee. Hoe tof is dat! Een grote win-win-win-situatie dacht ik zo.

Alle kwartjes vallen voor mij op z’n plek. Dit is waar ik voor wil gaan. Mijn interne vuurtje loeit als een malle, wat een energie krijg ik hier van! Ik hoop dat ik je met mijn verhaal hebben kunnen inspireren en duidelijk heb kunnen maken waarom ik doe wat ik doe en hoe ik tot de community ben gekomen. Ik ben Wij zijn er klaar voor om landelijk te gaan! Wauw! Wat zeg ik nou! Kippenvel! En wie had dat ooit gedacht! We hebben er super veel zin in! Ben je ook enthousiast? Bouw je mee aan onze online community? Je bent van harte welkom!

delen . kennis . ervaringen . ideeën . inspiratie . talenten . successen . netwerken . vermenigvuldigen

Nieuwsgierig, waarom doe jij wat je doet? Laat het achter in een reactie op dit bericht :-). Zo kunnen we elkaar nog meer inspireren.

Wil je ook graag je business story schrijven en kun je wel wat hulp of inspiratie gebruiken? Doe mee aan de Challenge in de Social Media Community. Aanmelden kan via de Social Media Community

 

 

Over de auteur

Paste your AdWords Remarketing code here
Scroll naar boven