vrije dag nodig

Heb jij een vrije dag nodig om te kunnen doen wat jij wil doen?

Laatst hoorde ik iemand zeggen dat ze zichzelf een dag in de week vrijgegeven had. Ze vertelde dat zo’n dag dan echt bedoeld is om te doen waar ze zin in heeft. Ik dacht, oh ja, dat is altijd zo fijn. Zo’n dag dat je jezelf dat toestaat. Want daar zit vaak een dingetje op. Vaak moeten we onbewust van alles van onszelf. Óók op een vrije dag.

En ik besefte me nog iets. Want eigenlijk is het toch best gek dat we alleen maar kunnen doen waar we zin in hebben, op onze vrije dagen? In het kader van we leven maar één keer, dan wil je toch élke dag wel doen wat je het liefste doet? Direct voelde ik de dankbaarheid over me heen gaan. Want eigenlijk heb ik dat elke dag.

Er was een moment, 2 jaar terug, dat ik na een vakantie, waarbij we beide een week nodig hadden om ontspannen te worden, tegen mezelf zei: vanaf nu is het altijd vakantie. Ik besloot geen wekker meer te zetten, geen afspraken voor 9 uur in te plannen. Heel bewust afsprakenvrije dagen in te plannen en meer van dat soort dingen. Ook keek ik naar mijn verdienmodel want ja…daar moest dan ook wel wat in veranderen.

Inmiddels dus twee jaar verder, voelt het elke dag alsof ik vakantie heb. Ik kan ondernemen vanuit flow zoals ik dat noem. Doen waar ik zin in heb. Als het stroomt, ga ik aan de slag. Voel ik het even niet of ben ik moe, pak ik mijn rust of ga ik wat anders doen waar ik wél zin in heb.

Deze manier van ondernemen brengt mij zo ontzettend veel. De kwaliteit van mijn leven is een stuk beter geworden, ik voel veel meer ontspannen en niet onbelangrijk: datgene wat ik ontwikkel is ook alleen maar beter en beter geworden. Ik pers het er niet meer uit, maar het wordt vanuit flow geboren om het even zo te zeggen.

Misschien lees je dit en denk je, ja leuk Dees. Maar jij…..bladiebla. Ik zeg bewust bladiebla. Want misschien voel jij dat verlangen wel om dit ook zo te ervaren. Als je dat verlangen hebt, ga het onderzoeken en blijf niet in de blabla hangen maar kijk naar de mogelijkheden. Hoe kun je dat bereiken? Wat heb je er voor nodig? Wie heb je er voor nodig?

En don’t forget. Rome is ook niet in één dag gebouwd. Doe het stap voor stap. Je hoeft niet de hele trap te zien om de eerste trede te bewandelen. Kijk elke dag welk stapje je kunt zetten. Hou je doel voor ogen, zet stappen, verzamel het lef om het te doen. Overwin de hobbels die je op je pad krijgt, ga de uitdagingen aan. En wie weet zit je, net als mij, twee jaar later ook zo’n inspiratie-blog te schrijven.

Follow your dreams
Want if you can dream it…….;-) you can do it!
Geloof in jezelf en ga ervoor.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Paste your AdWords Remarketing code here
Scroll naar boven

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten