Heb jij een duidelijk plan voor je bedrijf?

Heb jij een duidelijk plan voor je bedrijf?

Veel ondernemers starten en gaan gewoon doen. Natuurlijk harstikke fijn zo’n actiegerichte modus. Er kan alleen een moment komen dat je merkt dat je toch wel behoefte hebt aan een concrete strategie, zodat je weet waar je voor staat, wat je te bieden hebt en waar je heen wil. Maar hoe dan?

Veel ondernemers lopen hier tegenaan. Niet alleen in de startfase maar ook als ze al wat langer bezig zijn of misschien wel een switch willen maken in hun bedrijf. Hieronder een paar punten waar je mogelijk mee bezig zou kunnen gaan om jouw bedrijf te laten groeien.

1. Een duidelijk plan hebben voor je bedrijf. Weten waar je heen wil, hoe je daar kan komen, wat je daar voor nodig hebt. Het werkelijk gaan doen.

2. Een inspirerende business story hebben om je bedrijf te presenteren, je te onderscheiden, te inspireren en je te verbinden met je doelgroep. Zodat je meer klanten aan gaat trekken die ook nog eens heel goed bij jou passen.

3. Een strategie uitzetten voor een online training. Hoe kun je jouw klant bedienen met een online product? Wat wordt het thema? Hoe geef je het vorm? Hoe pak je het praktisch aan?

Sparren met andere ondernemers

Met bovenstaande thema’s wilde Pascalle Sloep – You Partners & Mijn Social Media Fotograaf graag aan de slag tijdens de Mastermind: ondernemen & social media week Knallen in Spanje. Super leuk, want dat zijn precies de thema’s waar ik sterk in ben en blij van word. Het geeft mij energie om hierover te sparren, de kern eruit te filteren zodat zij weet waar ze voor staat en dit uit kan dragen.

Daarnaast gingen er meer ondernemers mee, waaronder Ineke Sijtsma van Massagepraktijk een goed gevoel, Groningen en Frank Roelands van In De BASIS Loopbaanadvies. Allen met hun eigen kennis, ervaring en vakgebied. Dat werkte superleuk, want iedereen kijkt anders tegen dingen aan. Dat werkt zo leuk. Je kunt elkaar op zoveel vlakken versterken.

Het moet één geheel worden

Pascalle: “Ik ben zoekende naar de focus. Hoe kan ik mijn USP’s naar voren brengen als Social Media Fotograaf / videomaker en Virtueel Assistent? Wil eens kritisch kijken naar wat ik aanbied en hoe ik dit het beste in verschillende pakketten aan kan bieden. Het moet één geheel worden, zodat het als een huis staat. Vanuit daar kan ik werken aan meer online zichtbaarheid en klanten gaan werven.”

Ik wil leren hoe ik mijn social media profielen professioneler neer kan zetten, hoe ik me kan onderscheiden van de massa, ontdekken wie mijn ideale volger is, wat ik daarvoor te delen heb en hoe ik kan zorgen voor meer volgers en interactie.

Week knallen

13 t/m 18 maart gaan we lekker samen een week knallen. Er voor zorgen dat jij in die week een concreet plan de campagne hebt, zodat je:

1. Weet waar je naar toe wil. 
2. Weet waar je voor staat. 
3. Concreet hebt wat je te bieden hebt.
4. Helder hebt hoe je dat uit kan dragen.
5. Wekelijks stappen gaat zetten om daar te komen.

Wil je ook graag je bedrijf een boost geven? Je kunt nog mee naar Spanje. Zie voor meer info: https://www.ideesonline.nl/evenement/mastermind-week-spanje/

Mastermind-week knallen

Elk kwartaal ga ik alleen weg om AAN mijn bedrijf te werken. Sinds vorig jaar doe ik dit ook met andere ondernemers. Een week volle focus op je bedrijf, op een mooie locatie waar we met elkaar vertoeven. Zonder afleiding van de dagelijkse dingen en even los van de dagelijkse routines. In maart 2020 gaan we weer. Dit keer naar Alicante. Jij kan erbij zijn 🙂 . Wil je mee? Kijk dan even hier.

2 Comments
Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *