Gaaf! Facebook heeft naar mij geluisterd

Gaaf! Facebook heeft naar mij geluisterd

facebookIn februari had ik het er al over dat het mij een goed idee leek om ook tekst van een Facebookupdate dik of cursief te kunnen drukken. Tot mijn grote verbazing plaats ik net een update en zie ik dat dit mogelijk is!

Facebook ontwikkelt als een raket
Live gaan op Facebook, Facebook shopping, Facebook Marketplace…. het zijn enkele voorbeelden van nieuwe functionaliteiten op Facebook. En er komt nog veel meer aan! Leuk om elke keer zo weer wat nieuws te ontdekken. Ik kan het dan niet laten om er even een blog over schrijven om het met jullie te delen. Net ontdekte ik namelijk weer een nieuwe functie toen ik in een evenement een update wilde plaatsen.

Februari 2016:  “Een blik op het Social Media gebruik in de toekomst
Dit schreef ik begin dit jaar: “Facebook blijft eindeloos nieuwe functionaliteiten toevoegen; het speelt steeds in op de wensen van de gebruikers en zo blijven we nieuwsgierig. Facebook gaat nog veel verder dan wij ooit hebben durven verwachten; wij gaan nog verrast worden door de mogelijkheden die nog komen. Betalen via je Facebook-account? Ik weet niet wat er komen gaat, maar wel dat Facebook niet stil zit. Spannend! Trouwens, ik heb nog een wel functionaliteit die ze toe mogen voegen: het mogelijk maken van markeren van tekst; dik of cursief drukken van woorden in updates. Dat lijkt mij wel wat!”, en wat denk je?

Tekst markeren op Facebook
Ik zie opeens dat het mogelijk is om tekst te markeren; dik te drukken, cursief te maken en nog meer!  Hieronder een korte uitleg hoe je dit kunt doen.

  • Je klikt op </> het Markdown tekentje (afb 1).
  • Vervolgens klik je op “Opmaakhulp” (afb 2).
  • Dan krijg je een overzicht met de mogelijkheden (afb 3).
  • Kies b.v. de optie “Vet” en zet twee sterretjes om de woorden die je dik wil drukken (afb 4).
  • Plaatse update en zie het resultaat (afb 5).

1-tekst-opmaken-met-markdown 2-klik-op-opmaakhulp 3-bekijk-de-codes-om-tekst-te-markeren 4-tekst-bijvoorbeeld-dik-markeren 5-het-eindresultaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Whatsapp en Facebook
Zoals je ziet werkt het vergelijkbaar als op Whatsapp. Ook niet vreemd want dat is overgenomen door Facebook, net als Instagram. Ik ben benieuwd welke andere functies die al op het ene medium aanwezig is, doorgevoerd worden op de andere mediakanalen van Facebook. Één ding is zeker. Er gaat de komende tijd nog heel veel gebeuren. Ontdek je een nieuwe functie? Schroom niet en tip mij :-), daar maak je me vrolijk mee.

 

 

 

iDees online | Van offline advies naar online succes
Desiree Boerema van iDeesonline.nl

“Leuk dat je langskomt! Ik ben Désirée Boerema en heb passie voor organiseren, netwerken en online communicatie. Ik deel via vele sociale media informatie, nieuws en tips over het zakelijk inzetten van sociale media. “

Social Media | Advies | Plan | Opstart | Beheer | Training